26 сесія Хорольської районної ради 7 скликання

    7 вересня під головуванням голови районної ради Віри Мартюк відбулося пленарне засідання 26 сесії Хорольської районної ради 7 скликання.

    У роботі сесії взяли участь депутати Полтавської обласної ради Фахраддін Мухтаров та Сергій Соловей, голова районної державної адміністрації Лариса Звірко, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Абрамов.

   Депутатами було розглянуто ряд питань, що стосуються соціально – економічного розвитку району, галузей освіти, медицини, культури, соціального захисту населення, аграрного комплексу. Було заслухано звіт керівника Лубенської місцевої прокуратури Олександра Соболєва про результати діяльності Хорольського відділу прокуратури за І півріччя нинішнього року.

    На засіданні сесії активно обговорювалися питання затвердження технічних документацій з нормативно – грошової оцінки земельних ділянок. Депутатами було підтримано ряд звернень до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, які стосуються захисту прав місцевих осередків громадських організацій, реформування галузей освіти та медицини та інше. На сесії засновано відзнаку "Почесний громадянин Хорольського району" та відповідно затверджено Положення.

   Голова районної ради Віра Мартюк та Лариса Звірко висловили слова вдячності сільським головам і керівникам сільськогосподарських підприємств за розуміння існуючих проблем та надання фінансової допомоги на утримання закладів соціальної сфери, проведення їх ремонтів та оснащення. Вони ж звернулися до міської ради з проханням більш зважено підходити до вирішення найбільш важливих питань життєдіяльності громади міста.

    У різному із зверненнями до депутатів районної ради виступили голова районної організації Ради ветеранів Дмитро Кражан, керівники дошкільних навчальних закладів міста Хорол "Веселка" та "Яблунька" Алла Івахненко та Тетяна Повар.

   Депутат районної ради Михайло Виноград проінформував присутніх у залі про досягнення та перспективи розвитку Хорольської лікарні, як медичного закладу інтенсивного лікування першого рівня. Депутат обласної ради Сергій Соловей наголосив на ефективності та конструктивній роботі депутатського корпусу Хорольщини та самій організації проведення пленарного засідання.

   Депутат обласної ради від Хорольського району Фахраддін Мухтаров говорив про значний об’єм робіт, проведений у районі по утриманню закладів освіти, медицини, коротко вказав на ті досягнення, які, завдяки депутатському корпусу, насьогодні уже реалізовано. А це стосується ремонту пологового відділення, утримання закладів освіти та культури, наголосив на необхідності ефективного використання земельних ділянок, оскільки це значні надходження до місцевих бюджетів. Мухтаров Ф.А. висловив надію на подальшу співпрацю, відповідальність та взаєморозуміння.

     З усіх питань порядку денного сесії прийняті відповідні рішення.