Районна рада здійснює підготовку до 31 сесії 7 скликання

26 лютого, в першій половині дня. проведено засідання постійної комісії районної ради з питань депутатської діяльності, засобів масової інформації, законності та правопорядку під головуванням голови комісії Ольги Перекопи.

Участь у засідання взяли голова районної ради Віра Мартюк, голова районної державної адміністрації Лариса Звірко, депутат обласної ради Фахраддін Мухтаров, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Абрамов, заступник голови районної ради Роман Гловацький, координатор громадської ради при районній раді Василь Олексенко, редактор районної газети «Вісті Хорольщини» Наталія Ватуля.

На порядок денний винесено наступні питання.

1.Про підсумки проведення звітів депутатів районної ради перед виборцями  про свою діяльність у 2018 році.

Заступник голови районної ради, Роман Гловацький, проінформував, що одним із головних завдань депутата є безпосереднє спілкування з виборцями. Лише такі зустрічі дають можливість глибше усвідомити їх потреби, підняти актуальні теми і відшукати необхідні шляхи розв'язання проблем, допомогти тому, хто цього потребує.

Усі депутати отримали інформаційно - довідковий матеріал про роботу районної ради, про виконання планів і програм економічного і соціального розвитку, місцевого бюджету, рішень ради.

З метою надання допомоги депутатам районної ради в організації проведення їх звітів перед виборцями про свою роботу, сільські ради отримали рішення сесії районної ради, про яке говорилося вище.

Відповідно п.6 ст. 16 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", виконавчим апаратом районної ради зібрана інформація про звіти депутатів та узагальнені зауваження і пропозиції, висловлені виборцями на адресу ради.

Із 34 депутатів інформацію про звіт перед виборцями про свою діяльність до виконавчого апарату районної ради подало __ депутати. Це дало можливість визначити основні проблеми територіальних громад району і надалі наполегливо працювати над їх вирішенням.

Серед них – функціонування та забезпеченість фахівцями  сільських закладів медицини, діяльність закладів культури та робота поштових відділень на селі.

Хвилює виборців питання призначення субсидій, оформлення спадщини, якість питної води у м.Хорол, земельні питання та інші.

        Особливо гостро стоїть питання ремонту доріг та транспортного сполучення з районним центром і  віддаленими селами.

І це - далеко не повний перелік тих питань, які виборці порушували перед своїми депутатами. Головне, за кожною проблемою бачити людину і допомагати їй. А це можна здійснити у тісній співпраці з депутатами, керівниками підприємств, установ та  організацій району.

 

2.Про підсумки роботи із зверненнями громадян у виконавчому апараті районної ради за 2018 рік.

Згідно з вимогами Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про звернення громадян" протягом звітного періоду до районної ради звернулося 110 осіб. Більше 92 відсотків звернень становлять питання соціального захисту, а саме надання  фінансової допомоги на лікування, реабілітацію та придбання медикаментів. Також порушувались питання щодо підвищення оплати праці, покращення житлових умов громадян та інше.

            Вирішення деяких із порушених питань, що надійшли до районної ради, не належать до компетенції районної ради та її відділів, але всі звернення уважно розглядалися і вирішувалися із залученням відповідних установ та організацій.

 

3.Про внесення змін до соціальної Програми розвитку цивільного захисту Хорольського району на 2016-2020 роки.

Головний спеціаліст РДА, Олександр Козирод проінформував депутатів про напрями діяльності та основні заходи, які необхідно включити в Програму для виготовлення проекто-кошторисної документації та облаштування системи автоматизованого оповіщення в районі.

 

В обговоренні депутатами звернуто увагу на ряд заходів стосовно дотримання законності і правопорядку на території району.

За результатами роботи комісії погоджено винесення та розгляд даних питань на сесії районної ради.